четвер, 1 квітня 2021 р.

головна

субота, 25 лютого 2023 року
Образ Лесі Українки – не про “слабосилу, хвору дівчину”. Так, понад 30 років вона чинила опір хворобі. Через те, що була жінкою, часом чула, що філософські та психологічні теми не для неї, а писати треба лише про селян та козаків.
Але життя Лесі Українки є історією успіху людини, яка змогла попри несприятливі обставини стати однією із центральних постатей української культури. Невтомною працею та постійним саморозвитком вона змогла піднести українську літературу.
Вашій увазі, декламування віршів Лесі Українки від наших читачів 🤗


четвер, 23 лютого 2023 року
26 лютого щороку в Україні відзначають День спротиву окупації Автономної Республіки Крим та міста Севастополя, установлений згідно з Указом Президента України від 26 лютого 2020 року №58/2020.


вівторок, 21 лютого 2023 року
Міжнародний день рідної мови — день, який відзначають щороку 21 лютого, починаючи з 2000 року.
Українська мова – одне з найцінніших надбань, яке залишили нам наші пращури.
В історії української мови були доволі складні часи – її забороняли, викорінювали з побуту, культурного та політичного життя. Попри всі складнощі український народ зміг зберегти квітучу мову, якою розмовляють понад 45 мільйонів людей по всьому світу.


понеділок, 20 лютого 2023 року
20 лютого в Україні на державному рівні вшановують День пам’яті Героїв Небесної Сотні, згадуючи найтрагічніші дні масових розстрілів протестувальників під час Революції Гідності 2013–2014 років. Цього дня ми вшановуємо пам’ять тих героїв, завдяки яким було змінено перебіг історії нашої держави під час подій Революції Гідності, тих, хто ціною власного життя захищав ідеали демократії, відстоював права та свободи людини, європейське майбутнє України.
Герої не вмирають, вони назавжди залишаються у наших серцях.
Слава Україні!💙
Героям Слава!💛
🇺🇦🇺🇦🇺🇦




четвер, 16 лютого 2023 року
16 лютого в Україні святкують особливе свято — День єднання🇺🇦
Наша єдність має залишитись міцним ланцюгом, який захищає та оберігає всіх нас і Україну не тільки в цей день, а й на віки.
Ми єдині - в єдності наша сила і наша перемога!💙💛🇺🇦



середа, 15 лютого 2023 року
Щорічно 15 лютого Україна вшановує День пам'яті загиблих воїнів-інтернаціоналістів та День виводу військ з Афганістану. З кожним роком все далі і далі історія віддаляє нас від вогняних років афганської війни. Але час не підвладний викреслити з нашої пам’яті героїчні подвиги, приклади мужності і вірності військовому обов’язку, які продемонстрували тисячі відданих синів і дочок України, долею одягнених у солдатські шинелі. 15 лютого 1989 року останній солдат перетнув афгансько-узбецький кордон біля містечка Термез.
Цього дня ми вшановуємо тих, кому довелося воювати в чужих країнах, схиляємо голови перед світлою пам’яттю полеглих, які виконували бойовий наказ Батьківщини, але за її межами. Висловлюємо шану і подяку всім ветеранам трагічної афганської війни та українським воїнам-миротворцям за відвагу, вірність присязі і честі.
Учні Рихтівської гімназії вшанували пам'ять загиблого воїна-інтернаціоналіста Атамана Володимира Петровича покладанням квітів.


п'ятниця, 10 лютого 2023 року
Як приємно отримувати подарунки, особливо - книгу🤗
Надія Гуменюк "Танець білої тополі".
Це чудовий, інтригуючий, цікавий, захопливий та романтичний роман. Історія справжнього, взаємного та щирого кохання, про яке мріє кожна дівчина.
Дякую за книгу, і за те, що долучаєтесь до акції 🥰



п'ятниця, 27 січня 2023 року
Україна 29 січня вшановує пам'ять Героїв битви під Крутами.
Крути – одна з трагічних і водночас легендарних сторінок в історії українських визвольних змагань 1917-1921 років.
Для Українського народу - це стало символом героїзму та самопожертви молодого покоління в боротьбі за незалежність. Завдяки звитязі та сміливості українських вояків ворожий наступ більшовиків на Київ було зупинено на кілька днів, коли тривали переговори між Українською Народною Республікою і країнами Четверного союзу. Важливо було, аби на той момент українська столиця перебувала під контролем Центральної Ради. 9 лютого 1918 року Брестський мирний договір було підписано. Він означав визнання самостійної Української Народної Республіки суб’єктом міжнародних відносин.
Пам’ятаймо Героїв Крут! 🇺🇦

субота, 21 січня 2023 року
"Місто моєї мрії" : казки маленьких кам'янчан,
Хмельницька область.
Все буде Україна!🇺🇦




п'ятниця, 20 січня 2023 року
Щороку 22 січня Україна відзначає День Соборності, приурочений до Акту об'єднання цього дня Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки.
Соборність українських земель має глибоке історичне коріння, спирається на споконвічну мрію народу про власну незалежну, соборну державу та є інтегральним результатом складного і довготривалого процесу її формування. Сьогодні Україна продовжує боротьбу за незалежність і соборність. Тому соборність залишається на порядку денному національних завдань.
До Дня Соборності України у Рихтівській бібліотеці-філії відбулась історична година «Соборна мати, Україно, одна на всіх, як оберіг!»
🇺🇦💙💛






четвер, 19 січня 2023 року
Валентин Пагор - "Битви за Кам'янець"
Хмельницька область.
💙🇺🇦 Україна понад усе!🇺🇦💛


четвер, 19 січня 2023 року
Ольга Пламеницька - "Кам'янець-Подільський"
Хмельницька область.
💙Разом до перемоги!💛


п'ятниця, 6 січня 2023 року
6 січня виповнюється 85 років з дня народження легендарного поета, борця, полум'яний син України Василь Стус. Він обрав беззавітне служіння рідному народові, йшов тернистою дорогою та приймав безкінечні удари долі. Україна була для нього серцевим болем, з якого й народжувалася його полум'яна поезія. У неймовірно важких умовах тюрми, куди його запроторили за антирадянщину, Василь Стус тримався стійко, голови не схиляв. Він усвідомлював, що за ним «стояла Україна, мій пригноблений народ, за честь котрого я мушу одстояти до загину". Так, поет знав, що загине у своїй боротьбі із тією системою, але був упевнений, що через свою смерть повернеться до рідного народу: "Народе мій, до тебе я ще верну, як в смерті обернуся до життя...".
Він — символ непохитності переконань: за захист української мови і культури та боротьбу за права людини радянська влада двічі засуджувала поета. А його смерть у таборі для політв’язнів досі залишається нерозгаданою таємницею.



четвер, 5 січня 2023 року
6 січня – 125-й день народження видатного українського поета, письменника та перекладача Володимира Сосюри.
Кожен українець ще змалку знає, що треба любити Батьківщину. Нас цього вчать батьки і вчить Сюсюра. Він закликав любити Україну, бо сам її любив. Сосюра прожив тяжке життя, повне важливих перепетій і неоднозначних рішень, але став класиком української літератури.
Сьогодні в бібліотеці відбулось літературне читання «Всім серцем любіть Україну...».


понеділок, 19 грудня 2022 року
День святого Миколая — особливе свято, на яке з нетерпінням чекають діти. Протягом усього свого життя Миколай намагався допомогти усім, кому була необхідна допомога. Це свято символізує здійснення дитячих мрій та сімейний затишок. Цьогоріч у нас лише одна мрія – мир у всіх домівках та перемога над тими, хто намагається відібрати усе, що є цінним та важливим для нас.
Вашій увазі чудова книга для діток "Дітям-янголятам у будень та свято: оповідання,казки, вірші".
Запрошуємо до бібліотеки ☺️


четвер, 8 грудня 2022 року
10 грудня у світі відзначають Міжнародний день прав людини, який було засноване 4 грудня 1950 року на засіданні Генеральної Асамблеї ООН, знаменуючи річницю ухвалення Асамблеєю Загальної декларації прав людини в 1948 році. Засновники Міжнародного дня прав людини висловлювалися за розширення прав людини, активну пропаганду ідей рівноправності, соціальної відповідальності та взаємодопомоги.
Головна мета цього свята – проголошення рівності всіх громадян, що є необхідною передумовою свободи, справедливості та миру.
 

середа, 7 грудня 2022 року 
Сьогодні, 7 грудня, відзначається Всесвітній день української хустки.
 




 
 п'ятниця, 2 грудня 2022 року
 3 грудня 2022 року виповнюється 300 років від дня народження Григорія Сковороди – видатного українського філософа, просвітителя-гуманіста, поета, музиканта, педагога. Український філософ Григорій Савич Сковорода (1722–1794) був не лише видатним філософом ХVІІІ ст., просвітителем-демократом, поетом, культурним діячем, але й видатним теоретиком в галузі педагогіки, педагогом-новатором, який вимагав уважного ставлення до особи дитини, закликав розвивати в ній кращі риси, властиві нашому народу, глибоко вірив у силу науки і освіти. На новому етапі розвитку педагогічної думки ми знову віднаходимо в Г. С. Сковороди народні корені, черпаємо ідеї патріотизму, духовного самовдосконалення.
 


 п'ятниця, 25 листопада 2022 року
 Щорічно, в четверту суботу листопада, в Україні відзначають День пам’яті жертв Голодомору. Україна втратила внаслідок Голодомору і масових штучних голодів мільйони людських життів. Цей день – це день спільного болю, спільної пам’яті, спільного обов’язку. Обов’язку закарбувати в серцях пам’ять про тих безневинних, кого прирекли на страшну смерть – смерть від голоду. Обов’язку – не забути правду про злочин, влаштований комуністичним режимом шляхом насильного вилучення продовольчих запасів в селян, яке поєднувалось із широкими репресіями проти різних верств населення.


 
 понеділок, 21 листопада 2022 року
 
21 листопада ми відзначаємо День Гідності та Свободи – свято, встановлене на знак вшанування патріотизму та мужності громадян, які у 2004 та 2013 роках стали на захист демократичних цінностей і європейського вибору нашого народу.
Гідність та свобода вписані в генетичний код українців.

 






понеділок, 14 листопада 2022 року

Церква вшановує 14 листопада пам’ять безсрібників і чудотворців Косми і Даміана (Кузьми і Дем'яна) Асійських і матері їх, мучениць Кірієни та Іуліанії, священномучеників Іоанна єпископа Якова пресвітера.
А також сьогодні святкують храм с. Рихта.
Косма і Даміан Асийські відомі нам як Кузьма і Дем’ян. Вони жили в другій половині III-на початку IV століття. Вони були чудотворцями і лікарями, жили на території Малої Азії. Точні дати народження і смерті невідомі. Їхній батько був язичником. Вихованням хлопчиків у християнській вірі займалася мати. Пізніше вони почали вивчати лікарську науку.
Бібліотека-філія С. Рихта пропонує вам переглянути літературно-краєзнавчу подорож "Подорож рідним селом», а саме історичні пам'ятки с.Рихта.
 

середа, 9 листопада 2022 року

Мова − це найважливіший засіб спілкування і пізнання та один із ключових факторів незалежності країни.
Щороку 9 листопада Україна відзначає День української писемності та мови. Це свято було встановлено указом Президента України 6 листопада 1997 року.
💙💛
Спитай себе, дитино, хто ти є,
І в серці обізветься рідна мова;
І в голосі яснім ім'я твоє
Просяє, наче зірка світанкова 
🇺🇦🇺🇦🇺🇦



понеділок, 7 листопада 2022 року

У цій захопливій книзі юні читачі як справжні детективи зможуть з’ясувати, де злодій сховав прикраси, куди поділася професорська валіза, хто такий Трипалий Джо, хто нишпорив уночі в наметі серед джунглів чи де стояла бочка з порохом. А ще — розшифрують головоломки, таємні послання, кросворди з підказками та різними доказами. За цими зачіпками вони й вийдуть на слід злочинців.
Для юних детективів🔍🔎⌛🔦
Книги чекають на вас)

 вівторок, 25 жовтня 2022 року

У цій теплій і водночас щемкій історії майстерно сплітаються події минулого й сьогодення. Головна героїня Кейлі Крейн не може повірити у власне щастя: вона успішна журналістка й наречена ідеального хлопця. Проте одна зустріч із безпритульним чоловіком — Кейдом Макаллістером, коханням цілого її життя, — несподівано змінює все. Він не впізнає Кейлі, але вона вирішує дізнатися, що сталося з ним, колишнім керівником фірми звукозапису, і допомогти йому владнати своє життя.
"Надзвичайна розповідь про щирі намагання, глибокі почуття й соціальні проблеми, які не варто ігнорувати…"

 

п'ятниця, 14 жовтня 2022 року

14 жовтня українці святкують одразу три свята. Перше – Свято Покрови Божої Матері, друге – День українського козацтва, третє свято, дуже молоде – День захисника України.
Усі ці свята дуже взаємопов'язані і виникали послідовно. Зі святом Покрови співпадає святкування Дня українського козацтва. З давніх-давен Божа Матір вважалася покровителькою усього українського козацтва.
З 2014-го року День захисника Вітчизни був перейменований в День захисників і захисниць України. Згідно з Указом президента, це торжество відзначається 14 жовтня.
Сьогодні вітаємо усіх військовослужбовців України. Ви наші захисники, опора держави. Спокій наших будинків, спокій близьких у ваших надійних, сильних руках.
🙏💙💛🇺🇦

 


четвер, 29 вересня 2022 року

29 вересня 2022 року виповнюється 81-ті роковини однієї з найтрагічніших сторінок в історії ХХ століття – початку масових розстрілів мирного населення, вчинених гітлерівцями в урочищі Бабин Яр під час окупації Києва у 1941-1943 роках.
Ці трагічні події відомі як символ «Голокосту від куль» і нацистської політики масового знищення населення. Жертвами злочину стали понад сто тисяч людей – військовополонених і цивільних громадян, серед яких представники єврейської національності і ті, хто намагався їх урятувати, українці, роми, караїми, учасники українського визвольного руху, заручники, «саботажники», порушники комендантської години, пацієнти психіатричної клініки.
Сьогодні в бібліотеці відбулася інформаційна година "У Бабиному Яру палають сотні свіч"

 

 

середа, 28 вересня 2022 року

Бібліотека — це не лише будівля, у якій зібрано масив книжок різноманітної тематики. Це також місце, де люди можуть зустрічатися, обмінюватися думками, навчатися нового й спільно започатковувати добрі справи.
Напередодні Всеукраїнського Дня бібліотек, до нас завітали діти 2 класу Рихтівської гімназії, для яких була невеличка історія про бібліотеку. А також презентуємо відео з нашими активними читачами і цікавою літературою яку найчастіше обирають наші відвідувачі.

 

 вівторок, 27 вересень 2022 року

Всесвітній день туризму — свято, що відзначається щорічно 27 вересня з метою популяризації туризму.
Сьогодні на форумі "Туризм. Виклики часу", мала можливість розповісти про історичні пам'ятки с.Рихта. Головною темою моєї доповіді були: старий замок та палац, який до недавнього часу слугував жителям як сільська амбулаторія.
Рихта дійсно багата на туристичні місця, нам є чим пишатися і що розповідати нашим нащадкам!

 


 четвер, 22 вересня 2022 року

 

середа, 21 вересня 2022 року

В Україні День миру встановлений Указом Президента від 05.02.2002 № 100/2002 «День миру» і відзначається щорічно 21 вересня. Емблемою Міжнародного дня миру, є білий голуб з оливковою гілкою. Уперше цей символ був представлений на Всесвітньому конгресі прихильників миру, що проходив у Парижі в 1949 році.
Найбільше у світі щастя – це мир, коли люди живуть дружно та спокійно, земля не здригається від страшних вибухів, не ллються сльози горя та втрат. Цей день присвячений ідеалам миру як у відносинах усередині держав, так і у відносинах між усіма державами, народами та покликаний змусити всіх не тільки задуматись, але й зробити щось заради спокою на Землі.
Мирного неба 🙏
Україна 💙💛

 


четвер, 8 вересня 2022 року

Книга – це один з головних засобів навчання, розвитку та душевної насолоди. Саме бібліотека допомагає залучати дітлахів та учнів до читання книжок, навчати їх користуватись бібліотекою, виховувати любов до книги і бережливого ставлення до неї. Сьогодні в бібліотеці відбулась екскурсія "Я в бібліотеці перший раз" для учнів 1 класу Рихтівської гімназії. Діти з користю провели час, розглядали книги та отримали гарний настрій 🙂🙂📚

 





 

середа, 24 серпня 2022 року

24 серпня традиційно в Україні святкують День незалежності. Особливе свято для кожного українця, але у 2022 році святкування Дня незалежності відбувається в умовах воєнного стану, введеного через агресію рф
Ми - сильні!🇺🇦
Ми - незламні!🇺🇦
Ми переможемо!🇺🇦
Слава Україні!🇺🇦
Героям Слава!🇺🇦
💙💛

 




 

вівторок, 23 серпня 2022 року

23 серпня всі громадяни нашої країни відзначають День державного прапора. Державний прапор України затверджений Верховною Радою 28 січня 1992 року. Це стяг із двох рівновеликих горизонтальних смуг синього (вгорі) і жовтого (внизу) кольорів, зі співвідношенням ширини прапора до його довжини 2:3.
🇺🇦
Це прапор – вільної країни,
Це прапор – міста і села,
Це стяг моєї Батьківщини,
І в ньому вічності добра.
Він майорить, як синє небо,
Безхмарний – символе добра,
А жовтий – золоте колосся,
Відбиток віри та тепла.
І він, звеличиться над нами,
Показуючи вірний шлях,
Блакитним й жовтим кольорами,
На небі й на своїх полях.
💙💛

 




четвер, 28 липня 2022 року

Україна сьогодні, 28 липня, вперше відзначає День української державності.
Запровадити нове державне свято, яке відзначатиметься у день хрещення Київської Русі-України 28 липня, запропонував торік Президент Володимир Зеленський під час урочистостей з нагоди Дня Незалежності України.
Тоді ж глава держави підписав відповідний указ про затвердження Дня державності.

                                 

вівторок, 28 червня 2022 року

Конституція - основний закон, який гарантує кожному громадянину країни свободи і права, а також визначає політичний устрій держави.
День Конституції України - одне з найбільших державних свят. Припадає воно щорічно на 28 червня.
Саме 28 червня 1996 року Верховна Рада прийняла Конституцію незалежної України.

 




понеділок, 27 червня 2022 року

 Будьте обережні на воді!

 


середа, 22 червні 2022 року

День скорботи і вшанування пам'яті жертв війни в Україні відзначається 22 червня. Тоді вона забрала життя кожного п’ятого українця.
Пам'ятаємо і вшановуємо хвилиною мовчання

 



понеділок, 20 червня 2022 року

Літо - дивовижна і благодатна пора. Час шкільних канікул, нових знайомств і цікавих зустрічей. Час яскравих емоцій і веселого відпочинку.
Сьогодні відбувся бібліопікнік "Веселися, грай і книжки читай" для наших читачів.
Діти оглядали нову літературу, ділились своїми вподобаннями та чудово провели час🤗

 



 

 четвер, 16 червня 2022 року

«Острови поміж течій» — це історія митця і шукача пригод Томаса Гадсона — чоловіка, що дуже схожий на самого Ернеста Гемінґвея. Три частини роману — «Біміні», «Куба», «У морі» — подібні на острови спогадів в океані часу. Картини ідилічних канікул батька з синами змінюються епізодами останніх років Другої світової війни та зіткнення із суворою реальністю військових дій.
Автобіо­графічний, сповнений стриманої і водночас потужної батьківської любові, відвертий роман про відданість, відвагу і неминучі втрати, які рано чи піз­но доводиться зазнати кожному.

 
 субота, 4 червня 2022 року

День пам'яті дітей, які загинули внаслідок збройної агресії рф проти України, — державний пам'ятний день в Україні, який відзначається щорічно 4 червня та був запроваджений для вшанування пам'яті дітей, які загинули в результаті російсько-української війни з 2014 року рішенням Верховної Ради України 1 червня 2021 року.
Пам’ятаймо, що лише з початку повномасштабного вторгнення рф в Україну від рук російських окупантів загинуло 243 дитини, ще 446 дітей було поранено.

 


 середа, 1 червня 2022 року

День захисту дітей - міжнародне свято, яке відзначається 1 червня. Це свято створене з метою нагадати нам, що діти - це самостійні особистості зі своїми страхами і проблемами. Всі діти потребують підтримки та захисту від дорослих. Особливо важливим це свято здається під час війни, коли багато дітей стали сиротами, позбулися будинку або поїхали з рідного міста.

 



четвер, 19 травня 2022 року

День української вишиванки 2022 - свято, яке українці зустрічають щороку. На честь нього не передбачені вихідні, але ця подія - урочистий день для кожної людини у нашій країні.
День української вишиванки не має постійної дати - щорічно він відзначається в третій тиждень травня. У 2022-му році свято випадає на 19 травня.
Вишиванка – душа України, яка підтримує зв’язок поколінь. У нашій боротьбі за свободу та незалежність вона оберігає нас своєю силою.
Українська вишита сорочка - це не просто елемент гардеробу, а й потужний оберіг.
Ми у вишиванці! Ми незборимі!🇺🇦💙💛

 






 вівторок, 17 травня 2022 року

«Свято, яке завжди з тобою» — легендарна книжка Ернеста Гемінґвея, що відтворює яскравий образ післявоєнного Парижа 20-х років ХХ століття.
1956 року письменник знайшов валізу, яку залишив у підвалі готелю «Ріц» у Парижі багато років тому. У валізі був блокнот із нотатками про його молоді роки і паризьке життя. З тих записів народилася книжка, яка побачила світ уже після смерті автора. З нею читач занурюється у неповторну атмосферу затишних паризьких кафе, відчуває гомін вуличок і тишу музеїв та художніх виставок, гамір і азарт кінних перегонів, смаки та запахи і дух нестримної творчості одного з найкращих американських письменників XX століття.
Чекаємо у стінах бібліотеки!😌📚

 


 вівторок, 10 травня 2022 року

Любителі серіалу "Відьмак", нам потрібні саме ви!
Ці книги чекають на тебе!

 



неділя, 8 травня 2022 року

У другу неділю травня традиційно в усьому світі святкують Міжнародний день матері.
Низько вклоняємось Вам, Мамо, за Ваші терпіння, витримку, дивовижну мудрість і мужність, з якими Ви, долаючи нинішні негаразди, зберігаєте віру у завтрашній кращий день для своїх рідних і близьких, для нашої країни.
Вітаємо усіх матерів зі святом ☺️🤗

 

 п'ятниця, 6 травня 2022 року

Зупиніться. Поставте на паузу щоденну метушню, вирвіться з її тенет і зазирніть до кафе на краю світу. Розгорніть меню й придивіться уважніше до останньої сторінки — там ви прочитаєте три запитання, від яких тікали все життя. Чому ви тут? Чи боїтеся ви смерті? Чи вдоволені ви? Ця книжка допоможе у пошуках відповідей. З нею ви запалите вогонь у душі, усвідомите, що цінне, а що — марнота, поглянете на життя під іншим кутом зору, незалежно від набутого досвіду. «Кафе на краю світу» — справжній видавничий феномен, бестселер поза часом, що надихнув мільйони людей у всьому світі на великі зміни. Чарівна, легка й наснажлива, ця книжка вплине на ваш світогляд і назавжди змінить життя.
Запрошуємо до читання 📚

 

 

четвер, 5 травня 2022 року

«Ліс - наше багатство. Бережіть ліс від пожежі!»🌳🌿
Немає кращого місця для відпочинку за ліс, з його красою та величчю. Ліс гостинно зустрічає всіх, хто шукає в ньому відпочинку, проте, він вимагає дбайливого до себе ставлення. Величезної шкоди лісам завдають лісові пожежі. Це страшне лихо не тільки для деревної рослинності, але й для всього живого.
Причинами виникнення пожеж у лісі, у більшості випадків, є байдужість і безтурботне ставлення людини до природи: не загашені під час пікніків багаття, кинуті в підсохлу траву не загашені недопалки, а також дитячі витівки з вогнем.
Пожежа здатна перетворити мальовничі місця відпочинку в горільники з обвугленими стовбурами. Те, що створювалося природою протягом багатьох років, може миттєво загинути від вогню.

 


 

вівторок, 26 квітня 2022 року

Сьогодні відзначається 36-та річниця аварії на Чорнобильській атомній електростанції, найбільшої в історії ядерної енергетики. Аварія забрала життя сотень людей і завдала непоправної шкоди екології Європи.
День пам'яті жертв трагедії відзначається щорічно 26 квітня. Днем пам'яті є про саму катастрофу і загиблих в ній, а також героїзму працівників станції, ліквідаторів, пожежників, медиків і всіх людей, причетних до ліквідації наслідків аварії

 


 п'ятниця, 22 квітня 2022 року

22 квітня – Всесвітній День Землі, свято єднання народів планети у справі захисту навколишнього середовища і збереження тих багатств і природних ресурсів, якими наділила нас природа.
Щорічно свято відзначається 22 квітня, а дата обрана не просто так. Відомо, що в 1969 році в Каліфорнії стався витік нафти і кілька мільйонів рідини опинилися в океані. В результаті величезна кількість представників морської фауни загинули, а сама катастрофа помітно вплинула на економіку США.
Через рік, 22 квітня 1970 року, сенатор штату закликав американців взяти участь в екологічній акції за захист навколишнього середовища. Кілька років День Землі був національним святом, а потім став міжнародним. У 2009 році ООН офіційно оголосила 22 квітня Міжнародним Днем Матері-Землі.
До Всесвітнього дня Землі бібліотека-філія с. Рихта Кам’янець-Подільської МЦБС, учениця 9 класу Петришина Анастасія підготувала малюнок «Майбутнє планети у наших руках!».

 

 п'ятниця, 15 квітня 2022 року

Щороку в третю суботу квітня відзначається Український день довкілля.
Бібліотека долучилась до обласної акції
"Захисти довкілля"
 




 понеділок, 11 квітня 2022 року

У нас нові книги!
Чекаємо у стінах бібліотеки 📚
🇺🇦🙏

 


 п'ятниця, 8 квітня 2022 року

 Зроби свій вибір на користь здоров'я!

 

 

вівторок, 29 березня 2022 року

Казковий круїз
"Чарівний світ народної казки"

 


 субота, 26 березня 2022 року

Сьогодні, 26 березня, наше місто відзначає 78 річницю визволення від фашистської окупації. Цього дня традиційно згадують імена наших земляків, які взяли участь у Другій світовій війні, і героїв, що захищали та звільняли місто від фашистів.
Перемогли тоді - переможемо і зараз.
Бо з нами Бог
Бо з нами Віра
Бо з нами ЗСУ
СЛАВА УКРАЇНІ! ГЕРОЯМ СЛАВА!
🙏🇺🇦💙💛

                      Возможно, это изображение (3 человека, люди стоят, памятник и на открытом воздухе)

                      Возможно, это изображение (1 человек)

 понеділок, 21 березня 2022 року

Брати Грімм є одними з найбільш відомих казкарів Європи.
Брати Грімм народилися в місті Ганау: Якоб – 4 січня1785р., Вільгельм – 24 лютого 1786 р.

 Найбільш відомі їх казки: «Мізинчик», «Білосніжка і сім гномів», «Бременські музиканти», «Спляча красуня», «Червоний капелюшок», «Попелюшка», «Шість лебедів», «Гензель і Гретель», «Три ледарі», «Розумна Ельза», «Семеро хоробрих».

 Возможно, это изображение в мультипликационном стилеВозможно, это изображение (книга)

                               Возможно, это изображение в мультипликационном стиле (текст)

середа, 9 березня 2022 року

Свою Україну любіть. Любіть її…
Во врем’я люте. В останню тяжкую
минуту За неї Господа моліть 🙏
9 березня виповнюється 208 років від дня народження українського поета, прозаїка, мислителя, живописця, графіка, етнографа та громадського діяча Тараса Шевченка.
Шевченко став символом боротьби багатьох поколінь українців за свободу та незалежність, як у ХІХ та ХХ століттях, так і у ХХІ столітті, коли нова російська імперія вкотре намагається знищити все українське. Зараз творчість Шевченка надихає українців під час війни, яку почала Росії.
Наша дума, наша пісня
Не вмре, не загине…
От де, люде, наша слава,
Слава України!
💙💛🇺🇦

 Возможно, это изображение (1 человек, цветок и текст)Возможно, это изображение (1 человек)

 п'ятниця,4 березня 2022 року

 Разом ми - сила!

🇺🇦🙏

 


 понеділок, 21 лютого 2022 року

Ти велична і проста.
Ти стара і вічно нова.
Ти могутня, рідна мово!
Мова – пісня колискова.
Мова – матері уста.
І. Багряний
Міжнародний День рідної мови – подія, яку відзначають щороку 21 лютого, починаючи з 2000 року. Міжнародний день рідної мови був проголошений Генеральною конференцією ЮНЕСКО 17 листопада 1999 року. Запроваджено його було з метою сприяння мовній і культурній різноманітності й багатомовності.

                  Возможно, это изображение (11 человек, ребенок, люди сидят и люди стоят)

                       Возможно, это изображение (5 человек, люди сидят, люди стоят и в помещении)

 п'ятниця, 18 лютого 2022 року

Майдан… з Героями іде прощання…
Тисячі людей зібралися в цю мить.
Для когось на землі вона передостання,
А хтось в землі сирій вже мирно спить…
Вже не побачить батько, не зустріне мати…
Живого сина в світі більше вже нема…
Прийшли у путь останню проводжати
Своїх Героїв… вічная їм честь й хвала…
20 лютого ми вшановуємо пам’ять Героїв Небесної Сотні – людей, які поклали на вівтар нашої Свободи і Гідності найдорожче, що мали, - власні життя! Усі вони залишаться в пам’яті народу назавжди, стануть гордістю й прикладом для майбутніх поколінь, символізуючи щире прагнення українців жити у вільній, демократичній й суверенній державі.

 


 

середа,  16 лютого 2022 року

Літературна виставка
«Леся Українка – зразок
мужності, героїзму, безмежної відданості своєму народові».
Леся Українка… Це ніжне й дзвінке ім’я належить до найвеличніших імен нашого народу. Псевдонім Лариси Петрівни Косач твердо і назавжди зафіксований у пам’яті кожного українця, і не тільки українця. Леся належить усім, бо її творчість зіткана з різних мотивів світової культури.

                  Возможно, это изображение (4 человека, люди стоят, книга и в помещении)

               Возможно, это изображение (книга)

 середа, 16 лютого 2022 року

 #День_Єднання🇺🇦

Нехай ніхто не половинить,
Твоїх земель не розтина,
Бо ти єдина, Україно,
Бо ти на всіх у нас одна.
🇺🇦💙 
    Возможно, это изображение (2 человека, люди стоят и на открытом воздухе)         Возможно, это изображение (2 человека и люди стоят)

                         Возможно, это изображение (текст)

вівторок, 15 лютого 2022 року

Щорічно 15 лютого в Україні відзначають День вшанування учасників бойових дій на території інших держав. Офіційно дата була встановлена в Україні 11 лютого 2004 року указом Президента України на заміну радянському Дню пам’яті воїнів-інтернаціоналістів.
Віддаємо свою шану учасникам бойових дій Кушніру М.М. та Демову В.П. Вшановуємо пам’ять випускника нашої школи, загиблого воїна-інтернаціоналіста Атамана Володимира Петровича.

 


 понеділок, 14 лютого 2022 року

 #14міжнароднийденьдаруваннякниг 

 Рихтівська бібліотека-філія щиро вдячна за подаровану книгу! 

Девід Ніколлз "Солодка печаль" Це саме воно — перше кохання, таке солодке і щемке. Здається, що все це назавжди. Та, може, лише здається?..

                                   Возможно, это изображение (2 человека и книга)

                                  Возможно, это изображение (2 человека и книга)

 субота, 29 січня 2022 року

29 січня в Україні відзначають пам'ять героїв Крут - українських студентів, які, намагались зупинити більшовицький наступ на Київ у 1918 році, потрапили в полон і були розстріляні більшовиками.
Бій 29 січня 1918 року тривав кілька годин і завершився великими втратами для більшовиків. Українськім бійцям вдалося на кілька днів зупинити просування більшовицьких військ до Києва. Симон Петлюра мав час на придушення повстання більшовиків на заводі "Арсенал".
На залізничній платформі в Крутах за 130 км від Києва українські студенти ціною власного життя зупинили на кілька днів наступ більшовицької армії на українську столицю.
Приблизно 30 студентів з розвідувального підрозділу потрапили в полон, більшовики їх розстріляли. Є ймовірність, що перед смертю їх піддали тортурам.
Відомі прізвища лише 19 загиблих.

                               Возможно, это изображение (3 человека и текст)

                             Возможно, это изображение (11 человек, на открытом воздухе и текст)

 четвер, 27 січня 2022 року

Сьогодні в Україні і світі відзначають Міжнародний день пам’яті жертв Голокосту.
Цей День проголошений резолюцією Генеральної Асамблеї ООН від 1 листопада 2005 року, співавторами якої виступили 100 держав, в пам’ять про жертв нацистського терору під час Другої світової війни, повідомляє Укрінформ.

                 Возможно, это изображение (текст)

                 Возможно, это изображение (текст)                    

субота, 22 січня 2022 року

22 січня Україна відзначає День Соборності, приурочений до Акту об'єднання цього дня Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки.
Соборність українських земель має глибоке історичне коріння, спирається на споконвічну мрію народу про власну незалежну, соборну державу та є інтегральним результатом складного і довготривалого процесу її формування.

 

                  Возможно, это изображение (13 человек, люди стоят и на открытом воздухе)

                    Возможно, это изображение (6 человек, люди стоят, книга и в помещении)

 

неділя, 26 грудня, 2021 року

Свято Нового Року наближається!
Діти та дорослі в очікуванні дива ✨
Сьогодні ЦКіМ "Розмай" провели свято для наших дітей🤗
Діти чудово провели час, співали, танцювали та водили хороводи.
Дякуємо, вам за це свято 🤗☺️🥰

                  Возможно, это изображение (6 человек, люди стоят и в помещении)

                            Возможно, это изображение (4 человека, люди стоят и в помещении) 

 

 

 неділя, 19 грудня 2021 року

День Святого Миколая – одне з найрадісніших і найочікуваніших свят року.
З року в рік маленькі українці чекають подарунки від Святого Миколая, який традиційно залишає їх під подушками. Всі вірять в його чудеса і в те, що подарунки він приносить тільки слухняним. Але хто такий Святий Миколай? Найголовніше те, що на відміну від більшості святих, святий Миколай – це дійсно реальна історична особистість.
Святий Миколай – чудотворець, благодійник, чарівник. У ніч на 19 грудня, в день його пам'яті, він розносить подарунки дітям, вітає із зимою, благословляє на добрі справи.

Возможно, это изображение (текст)Возможно, это изображение (текст «святий миколай Hirka zopi розсипае, тихо тихо-тихо сніг лягае, BiH до кожного виконця диво- дивне наближае. I андрийко, i марийка кожен 3 них гудес чекае, бо готуються zycTpimи час святого миколая. знають dimu: миколай добрих чемних поважае, тарним дтям y панчишку BiH дарунок укладае. хто не слухав тому різку Tid подушкою ладнае. н.яремен»)

 

 п'ятниця, 10 грудня 2021 року

День прав людини — міжнародне свято, що відзначається 10 грудня за пропозицією Генеральної асамблеї ООН, знаменуючи річницю ухвалення Асамблеєю Загальної декларації прав людини в 1948 році.
У Міжнародний день прав людини зазвичай згадують про механізми досягнення безпеки в суспільстві й зусиллях світового співтовариства щодо виховання підростаючих поколінь у дусі дотримання прав людини.

 


 вівторок, 7 грудня 2021 року

 07 грудня вже традиційно, відзначається Всесвітній день української хустки. Вперше його провели у 2019 році.З давніх-давен хустка для українців була символом жіночності, вірності й кохання, а також оберегом. Дівчата та жінки носили її протягом усього року. При цьому хустина була обов'язковим головним убором заміжньої жінки.Хустину використовували й у різних обрядах, зокрема весільних.

                 Возможно, это изображение (9 человек, люди стоят и на открытом воздухе)

                Возможно, это изображение (9 человек, ребенок, люди стоят, люди сидят и в помещении) 

                                          Возможно, это изображение (1 человек)

понеділок, 6 грудня 2021 року

 6 грудня, в день ухвалення 1991 року Закону України «Про Збройні сили України», українці відзначають державне свято — День Збройних Сил України — свято справжньої мужності, героїзму і відваги.

                  Возможно, это изображение (текст)

 

 четвер, 2 грудня 2021 року

Любителі детективів, нам потрібні сами ви!
Таємничі події, загадкові вбивства, небезпечні розслідування і непередбачувані повороти сюжету - все це зібрано в цій книзі.
Лора Маршалл "Запит на дружбу".
Чудова книга, яку із захопленням ти прочитаєш, різні сюжети змусять тебе замислитися на дружбою, якою вона може бути? хто є твій друг?
А коли прочитаєш, в тебе є змога переглянути фільм на основі якого була написана книга.
А зараз короткий уривок з книги.
Це почалося ще в школі. До класу Луїзи пришла загадкова й потайна Марія. Між дівчатами виникла приязнь, і вони стали подругами. А потім трапилося дещо, про що хотілося б ніколи не згадувати. Те, що зникло назавжди, померло разом з Марією… Та одного дня вже доросла Луїза отримує сповіщення: Марія Вестон хоче стати вашим другом на Facebook. Але цього не може бути. Бо Марії не може бути. Давно забуті жахіття та старанно приховані секрети. І та ніч у далекому минулому, що назавжди пов’язала двох дівчат моторошною таємницею. Якщо Марія жива, Луїза втратить усе: роботу, сина і навіть власне життя.

Возможно, это изображение (книга и текст «мжнародний бестселер лора маршалл запит на дружбу марія вестон хоче стати вашим але марія вестон мертва. або HI?.. другом Facebook. Vivat»)Возможно, это изображение (текст) 

      

 вівторок, 30 листопада

 30 листопада відзначають Всесвітній день домашніх тварин, девізом якого стала цитата з твору Антуана де Сент-Екзюпері "Маленький принц": "Ми відповідаємо за тих, кого приручили". День домашніх улюбленців покликаний нагадати про почуття відповідальності за все живе на планеті, зокрема тварин.

Цю фразу головному герою сказав Лис у пустелі, після того як його приручили. «Люди давно забули цю істину, але ти її повинен знати» — розповідав він.
Казка «Маленький принц» написана в 1942 р. та її глибокі ніжні образи створюють різкий контраст з безпричинною немислимою жорстокістю подій, що відбуваються в Європі в той час.Образи цієї чудової казки мають багато спільного з реальним життям автора, і швидше за все, вона — спроба розібратися в безглуздість навколишньої дійсності.
Ця фраза письменника закликає нас до вірність, співчуття і доброту по відношенню до близьких. Однак вона відноситься не до цивільним, а до високим моральним законам.

 Нет описания фото.

Возможно, это изображение (собака)

 

 

п'ятниця, 26 листопада 2021 року

У четверту суботу листопада в Україні вшановують пам'ять мільйонів жертв голодоморів в Україні. Наймасштабнішим з них був голодомор 1932-1933 років.
Голодомор в Україні визнаний геноцидом на законодавчому рівні і в судовому порядку.Від Голодомору в Україні померло щонайменше 3,9 мільйона людей. Кількість жертв у всьому СРСР оцінюють у близько сім мільйонів.

 

 

п'ятниця, 19 листопада 2021 року

День Гідності та Свободи — свято в Україні, що відзначається щороку 21 листопада на честь початку цього дня двох революцій: Помаранчевої революції (2004 року) та Революції Гідності (2013 року).
Встановлене «з метою утвердження в Україні ідеалів свободи і демократії, збереження та донесення до сучасного і майбутніх поколінь об’єктивної інформації про доленосні події в Україні початку XXI століття, а також віддання належної шани патріотизму й мужності громадян, які восени 2004 року та у листопаді 2013 року - лютому 2014 року постали на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини і громадянина, національних інтересів нашої держави та її європейського вибору…» згідно з указом Президента України Петра Порошенка № 872/2014 «Про День Гідності та Свободи» від 13 листопада 2014 року.

 


 

вівторок, 9 листопада 2021 року 

 Сьогодні, у вівторок, 9 листопада, в Україні відзначають День української писемності та мови. Свято запроваджене президентським указом від 1997 року на честь Нестора Літописця. У День української писемності та мови на Українському радіо традиційно відбувається радіодиктант національної єдності. Цю акцію започатковано з 2000 року. Дата Дня української мови та писемності припадає на православне свято - День вшанування преподобного Нестора-літописця – послідовника творців слов'янської писемності Кирила і Мефодія. Адже дослідники вважають, що саме з його праці розпочинається писемна українська мова.

                Возможно, это изображение (8 человек, ребенок, люди сидят, люди стоят и в помещении)

               Возможно, это изображение (4 человека, ребенок, люди стоят и в помещении)

                Возможно, это изображение (5 человек, ребенок, люди стоят и в помещении)

                 Возможно, это изображение (4 человека, ребенок, люди стоят и в помещении)

неділя, 24 жовтня 2021 року  

Хліб…

Він щодня приходить до нас – рум’яний, теплий, запашний, незрівнянний. А ще має багато імен – бублик, булочка, батончик, рогалик, паляниця, калач, паска, пиріг… І все-таки хліб.Якщо на столі немає хліба – на ньому чогось не вистачає. Найголовнішого. Бо хліб – то багатство, добробут. Люди ласкаво і шанобливо кажуть про нього: хліб – батечко, хліб – годувальник, хліб – усьому голова. Спрадавна народ наш понад усе цінував хліб, сіль, честь. Хліб супроводжує нас усе життя – від народження до глибокої старості. 

У Рихтівській бібліотеці- філії відбулося свято хліба "Вклонімося хлібу - він святий"

 


                Возможно, это изображение (ребенок, стоит и в помещении)                 

                Возможно, это изображение (один или несколько человек) 

                 

 

  середа, 13 жовтня 2021 року 

 14 жовтня українці святкують одразу три свята. Перше – Свято Покрови Божої Матері, друге – День українського козацтва, третє свято, дуже молоде – День захисника України. Усі ці свята дуже взаємопов’язані і виникали послідовно 14 жовтня православні християни святкують день Покрови Пресвятої Богородиці.

Зі святом Покрови співпадає святкування Дня українського козацтва. З давніх-давен Божа Матір вважалася покровителькою усього українського козацтва. А на Січі запорозькі козаки збудували церкву на честь Покрова Богородиці з її іконою. І. до речі, саме у цей день, козаки збирали Велику раду, на котрій обирали гетьмана й визначалися з подальшими військовими планами.

День захисника України

Свято виникло на тлі підсилення в суспільстві ідей декомунізації і збройної агресії Росії на Донбасі і в Криму. Президент Петро Порошенко встановив 14 жовтня державним святом своїм Указом від 14 жовтня 2014 року.

                

                Возможно, это изображение (текст)

                  Возможно, это изображение (текст «успння пресвятой богородиц матінко божа, молися за нас... молись за нас, пречистая марія, коли душа страждае сльозах. згаса остання іскорка надё, на серц вдчай i пдступний страх. за Bcix людей, за кожную родину. за дточок малих за батькi̇в. заступнице, молись за украйну, щоб син твй нас 3 небес благослов B...»)

 

середа, 29 вересня 2021 року 

#Всеукраїнський_День_бібліотек 

#День_відкритих_дверей 

#моябібліотека 

З нагоди Всеукраїнського Дня бібліотек 29 вересня у Рихтівській бібліотеці-філії пройшов День відкритих дверей. Бібліотека – це місце, де людина може знайти себе, пізнати світ або навіть змінити свою долю. Навіть, не встигши переступити поріг, відчуваєш запах історичної культури та таємниць, які приховують в собі стародавні книги. Для читачів була представлена книжкова виставка "Хай Україна вся читає, бо книга нас усіх єднає!"

 

 Возможно, это изображение (ребенок, стоит и в помещении)

 Возможно, это изображение (ребенок, стоит и в помещении)

 Возможно, это изображение (один или несколько человек, люди стоят и в помещении)

 Возможно, это изображение (один или несколько человек, люди стоят и в помещении)

            Возможно, это изображение (один или несколько человек, люди стоят и в помещении) 

 Возможно, это изображение (ребенок, стоит и в помещении)

п'ятниця, 20 серпня 2021 року  

Гордість села, талановиті та активні читачі Рихтівської бібліотеки-філії.

Огойко Дар'я, Петришина Анастасія, Любінська Дар'я, Атаман Оля гідно представили Рихтівську бібліотеку-філію на "Алеї закоханих" у Кам'янці-Подільському до #дня30незалежностіУкраїни 

Ви молодці👍♥️

 



 

п'ятниця, 20 серпня 2021 року 

На «Алеї закоханих» до 30-ї річниці Дня Незалежності України Кам’янець-Подільська бібліотека-філія №2, №3 і Рихтівська бібліотека-філія провели поетичну акцію «Ми діти твої, Україно!». Промоції читання це модно і круто! Ми дякуємо усім бажаючим, хто долучився до акції!!! Учасники читали вірші співали пісні про Україну та танцювали під український мотив. Присутнім були представлені ретро фотографії нашого міста та колекція ретро ляльок Віти Гонтар.

                   Возможно, это изображение (один или несколько человек, люди стоят и на открытом воздухе) 

                   Возможно, это изображение (ребенок, стоит и на открытом воздухе) 

                                                 Возможно, это изображение (ребенок, стоит и на открытом воздухе) 

 Возможно, это изображение (один или несколько человек, люди стоят и на открытом воздухе)

 

 


 четвер, 19 серпня 2021 року

 Державний Прапор є одним із державних символів певної країни. Кольори державного Прапору України — синій і жовтий. З давніх-давен українська земля була хліборобським краєм. Синє море або небо над золотою нивою — зміст, який нині вкладають у кольори Державного Прапору України. До Державного Прапора України виявляють пошану, схиляючи голову чи вклоняючись, а часом і стають на одне коліно. Військові віддають прапорові честь. Напередодні відзначення Дня Державного Прапора в Рихтівській бібліотеці-філії було проведено літературно-музичну годину.

 

 

  середа, 7 липня 2021 року

 У ніч з 6 на 7 липня відзначається наймістичніше свято українцівСвято Івана Купала давнє і бере початок ще за далеких язичницьких часів. У дохристиянські часи в цей час саме відзначали літнє сонцестояння і було прийнято прославляти слов’янського бога сонця Ярила. Також це свято пов’язують зі справжнім буянням природи, яка якраз розквітала на повну силу.Наші предки вірили, що рослини на Івана Купала набувають чудодійної сили. Вважається, що лише в ніч на 7 липня зацвітає папороть, а хто знайде цей містичний цвіт – буде щасливим, здоровим та багатим.На свято розводять багаття і стрибають через нього. Ці стрибки є свого роду обрядом очищення та способом залучити успіх.

 


                         Возможно, это изображение (цветок и текст)

 

 

п'ятниця, 2 липня 2021 року

Мультфільми - це неймовірний світ казки! Мальовані й лялькові, веселі і сумні, мультиплікаційні фільми дарують нам радість і дитячий сміх. Часто мультфільми, як і кіно, створюють за мотивами дитячих книг, і тоді дитина може побачити свого улюбленого літературного героя ще й на екрані! Або, навпаки, побачивши мультфільм, зацікавиться книжкою. Мультфільми полюбляють не тільки діти, а також дорослі.Діти відгадували мультфільми за картинками та отримали веселий настрій і позитивні емоції 😊🤗🎬

 

                           Возможно, это изображение (1 человек, сидит, стоит и в помещении) 

                             Возможно, это изображение (ребенок, сидит, стоит, книга и в помещении) 

                         Возможно, это изображение (2 человека, люди сидят и в помещении)

 

 

 

 

 

 п'ятниця, 21 травня 2021 року

Любий читачу! Рада презентувати тобі книжкову виставку "Не вагайся, а прочитай".
Цікава література яка наповнена різними сюжетами, для тебе найдеться книга яку із задоволенням причитаєш. Тому не барись і завітай в світ книги,яка давно вже очікує тебе.
Чекаємо з нетерпінням ☺️📚📖

 Возможно, это изображение (3 человека и книга)

 Возможно, это изображение (книга)

 

 четвер, 20 травня 2021 року

Всесвітній день вишиванки — міжнародне свято, яке покликане зберегти споконвічні народні традиції створення та носіння етнічного вишитого українського одягу. Дата проведення — щороку в третій четвер травня.
Саме ж свято запрошує кожного свідомого громадянина до абсолютно простого вчинку — одягнути вишиванку і в ній піти на роботу чи на навчання.

 Возможно, это изображение (1 человек, стоит и на открытом воздухе)Возможно, это изображение (4 человека, люди стоят, цветок, дерево и на открытом воздухе)

 Возможно, это изображение (5 человек, люди стоят, цветок, на открытом воздухе и дерево)

 Возможно, это изображение (3 человека, в том числе Наталія Лук'янова, люди стоят и на открытом воздухе)

 

 Возможно, это изображение (2 человека, люди стоят, цветок и на открытом воздухе)

 

 субота, 15 травня 2021 року

Щороку у третю суботу травня Україна відзначає День Європи. Для українців – це особливий день, адже нашу країну та ЄС єднають спільні цінності, історія та культура. Цього року святкування Дня Європи в Україні припадає на 15 травня. День Європи – це символ започаткування нової успішної моделі мирної співпраці між державами, що ґрунтується на спільних цінностях та інтересах.

Нет описания фото. 

Возможно, это изображение (7 человек и люди стоят) 

 

 

 

 

неділя, 9 травня 2021 року

Сьогодні, 9 травня, відзначається чудове сімейне свято – День матері. Цьогоріч воно співпало зі святкуванням Дня перемоги.

Вважається, що День матері офіційно почали святкувати у США понад 100 років тому. Відбулося це завдяки жительці Філадельфії Анні Джервіс. Вона, зокрема, запропонувала раз на рік вшановувати матерів.
Сьогоднішнє свято є чудовою нагодою привітати матусю, сказати їй слова подяки за любов, турботу й терпіння, а також вручити милий подарунок.

Всесвітній День матері — це міжнародне свято на честь матерів — як таких, що вже стали ними, так і тих, хто тільки готується до материнства. 

Учениця 8 класу Рихтівської гімназії Огойко Дар'я також вітаю усіх матусь з святом.

 

 


 

Возможно, это изображение (один или несколько человек и текст «хай лиш радсть дарують дти I здоровими ростуть. щастя мир, добро удачу у життя принесуть! 3 днем матер!») 

 


неділя, 9 травня 2021 року

8 та 9 травня Україна традиційно вшановує День пам’яті та примирення і День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

Ці історичні дати завжди оповиті смутком - за мільйонами невинних життів, які забрала жорстока війна. Низько схиляємо голови перед світлою пам’яттю полеглих заради миру та майбутніх поколінь.

Учні початкових класів вшанували пам'ять загиблих у роки Другої світової війни покладанням квітів до пам’ятника жертвам війни в рідному селі.

Возможно, это изображение (1 человек, на открытом воздухе и памятник) 

Возможно, это изображение (цветок, памятник и на открытом воздухе) 

Возможно, это изображение (один или несколько человек, люди стоят, памятник, на открытом воздухе и дерево) 

Возможно, это изображение (1 человек, стоит, памятник и на открытом воздухе) 

 Возможно, это изображение (1 человек, стоит и на открытом воздухе)

Возможно, это изображение (один или несколько человек, люди стоят и на открытом воздухе) 

 

понеділок, 26 квітня 2021 року

  Чорнобильська катастрофа – найбільша за всю історію ядерної енергетики, а в житті українців є  незаживаючою раною болю і втрат. Масштаби лиха та його наслідків стали найтяжчими в історії нашої планети. Героїзм ліквідаторів врятував мільйони життів, врятував світ. Ціною свого життя і здоров’я, під великими дозами опромінення вони зупинили невидимого і дуже підступного ворога. Більше 6 тисяч чоловік, одні з перших кинулися на ліквідацію аварії.

 
 

 

 

 середа, 21 квітня 2021 року

Ліс – одне з головних багатств області. Вони попереджають ерозію ґрунту та рух піску. Вони є легенями планети Земля. Ліс гостинно зустрічає всіх, хто шукає в ньому відпочинку, проте, він вимагає дбайливого до себе ставлення.

Легковажна поведінка людей при відпочинку в лісі або лісосмугах призводить до їх перетворення у смітники та навіть до знищення вогнем.

Лісові пожежі вкрай небезпечні. За кілька хвилин вогонь знищує те, що виросло за кілька десятиріч. Про це потрібно пам’ятати і головне дотримуватись вимог «Правил пожежної безпеки в лісах України».

 

 

 

 

 

 п'ятниця, 26 березня 2021 року

В рамках Всеукраїнського тижня дитячого читання, у бібліотеці була представлена книжкова виставка "У світі казок".

Діти з цікавістю розглядали сторінки вже знайомих їм казок, та розповідали свої улюблені.



понеділок, 22 березня 2021 року


З нагоди Всеукраїнського тижня дитячого читання, у бібліотеці відбувся квест "Мандрівка неймовірним світом казок", в якому взяли участь дві "міні" команди, "Мандрівники" та "Винахідники". Діти з великим задоволенням приймали участь в усіх завданнях.





вівторок, 9 березня 2021 року

Наша дума, наша пісня
Не вмре, не загине…
От де, люде, наша слава,
Слава України!
З нагоди 207 річниці від дня народження генія українського народу Тараса Шевченка до бібліотеки завітав дитячий садок " Пізнайко". Діти з цікавістю слухали бібліотекаря та пізнавали цікавий світ бібліотеки.



четвер, 25 лютого 2021 року

Так! я буду крізь сльози сміятись,
Серед лиха співати пісні,
Без надії таки сподіватись,
Буду жити! Геть, думи сумні!
З нагоди 150 річниці від дня народження Лесі Українки в бібліотеці була оформлена книжкова виставка "Леся Українка - людина, народжена Україною" та читання віршів учнів 8 класу.













Немає коментарів:

Дописати коментар